5000 bollen geplant in Voedselbos

Emmeloord - Twintig vrijwilligers hebben zaterdag 5000 bloembollen en tientallen fruitbomen geplant in het Voedselbos Emmeloord.

Na de kap van de zieke bomen van afgelopen weken is er ruimte ontstaan voor nieuwe aanplant. Appels, walnoten, en vele andere fruitbomen zijn inmiddels geplant. In de stinzentuin zijn meer dan 7000 bollen geplant. De boshyacinten, bosanemonen en krokussen zullen in dit deel in het voorjaar volop gaan bloeien met allerlei kleuren.

Leuk om te zien, maar ook belangrijk voor insecten die kunnen dan voldoende voedsel vinden in het vroege voorjaar. De soorten zijn zogenoemde verwilderingssoorten, in de loop der jaren kunnen zij zich zelf vermeerderen, dus wordt de bloei steeds rijker.

Plantdagen

De komende periode staan er nog veel werkzaamheden op de planning. Aanleggen van paden, ‘verhard’ met houtsnippers. Boompalen plaatsen bij de nieuw geplante bomen en een afrastering maken voor de schapen die onder de fruitbomen zullen grazen. Liefhebbers die mee willen helpen zijn welkom.

Er worden twee extra plantdagen gehouden op: zaterdag 23 november van 9.00 tot 12.00 uur en zaterdag 14 december van 9.00 uur tot 15.00 uur (inclusief lunch). Verder wordt er elke woensdag gewerkt van 9.00 tot 12.30. Vanaf 8.30 uur is er koffie.

Informatie

Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk en de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Dhr. Meys Kramer op het telefoonnummer: 06-27373689