Urk verwelkomt 21.000e inwoner

Urk - Frenkie Auke Bruinsma is de naam van de 21.000e inwoner van Urk. Het zoontje van Dennis en Willemijn Bruinsma-Kramer is woensdag ingeschreven in de gemeentelijke basisregistratie.

Voor burgemeester Ineke Bakker reden om direct af te reizen naar de gelukkige ouders. De baby is maandag 4 november geboren in het ziekenhuis in Heerenveen.

Urk groeit in snel tempo

Urk groeit in rap tempo. Werd begin 2016 de 20.000e inwoner genoteerd, nu 3,5 jaar later, wordt al weer de 21.000e inwoner verwelkomd. Het is niet verwonderlijk dat het opnieuw een baby is geworden. Op Urk, de jongste gemeente van Nederland, worden relatief veel kinderen geboren. De groei van het inwonerstal wordt dan ook voor het grootste deel gerealiseerd door een autonome groei. Vertrek en instroom van bewoners houdt elkaar redelijk in evenwicht.

Burgemeester Ineke Bakker maakte graag tijd vrij in haar agenda om de trotse ouders te feliciteren en de baby te verwelkomen. Dat deed zij niet met lege handen. Namens de gemeente Urk overhandigde zij enkele cadeaus waaronder een leuke aanzet voor de spaarrekening van de baby.