Torenwoning in kerk Luttelgeest

Luttelgeest - In de voormalige katholieke kerk in Luttelgeest komen woonappartementen. Ook op het naastgelegen schoolterrein komen woningen. In 2021 wordt het plan gerealiseerd.

Er kwamen woensdagavond ongeveer 50 belangstellenden naar de presentatie van de plannen. In de kerk worden 6 woningen gerealiseerd. Op het naastgelegen schoolterrein is plaats voor maximaal negen woningen. Korfker Architecten maakte voor beide locaties de ontwerpen.

Torenwoning

In het oog springend is de woning in de toren van de kerk met 6 verdiepingen en de woonkamer bovenin. Deze krijgt zo een prachtig uitzicht over het dorp. De overige vijf appartementen in de kerk bestaan uit vier verdiepingen.

Het schoolgebouw in de Kerkstraat wordt gesloopt. Op de plek verrijzen twee rijtjes met vier en vijf woningen. In de schetsen keert de oude vorm van het schoolgebouw weer terug. Tussen de schoollocatie en de kerk komen twee vrije kavels. Voor de ontwikkeling van de schoollocatie en de twee vrije kavels wordt een bestemmingsplan opgestart. De ontwikkeling van de kerk kan met een kortere ruimtelijke procedure worden opgepakt. De twee vrije kavels nabij de kerk worden uitgegeven door de gemeente Noordoostpolder.

Uitbreiding

Op de inloopavond werd woensdag ook een uitbreidingsplan van Luttelgeest gepresenteerd. Het plan gaat uit van een gefaseerde ontwikkeling.

www.nieuwbouwkerkstraat.nl.