Lezing 75 jaar razzia NOP

Emmeloord - Prof. dr. Carla van Baalen, auteur van het boek “Paradijs in oorlogstijd?: Onderduikers in de Noordoostpolder 1942-1945” houdt donderdag 21 november om 20.00 uur een lezing over de razzia in de bibliotheek in Emmeloord.

Van Baalen vertelt het verhaal van de razzia en van het onderduiken in de net drooggevallen polder. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de Noordoostpolder ook wel bekend als het Nederlands Onderduikers Paradijs. Op 17 november 1944 vond hier echter een grote razzia plaats.

Door middel van deze lezing willen Canon de Noordoostpolder, Cultuur Historisch Centrum, Vereniging Vrienden van Schokland en FlevoMeer Bibliotheek aandacht schenken aan de razzia en aan het onderduiken in de polder. Op deze manier willen zij het verhaal van de polder vertellen aan haar inwoners en aan toekomstige generaties.

Over de spreker

Prof. dr. Carla van Baalen is hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en houdt zich onder meer bezig met de geschiedschrijving van de naoorlogse kabinetten. Zij is kenner van de geschiedenis van de Noordoostpolder in de jaren 1940-1945 en promoveerde op “Paradijs in oorlogstijd?: Onderduikers in de Noordoostpolder 1942-1945”.

De toegang is vrij.