Gloednieuw pand voor Vegniek

Emmeloord - Erik van der Vegt is met zijn bedrijf Vegniek verhuisd van het boerenerf in Luttelgeest naar een industrieterrein in Emmeloord.

Een fraaie stap voor Vegniek, dat de volgende stappen kan zetten. Vol trots neemt Van der Vegt ons mee door het gloednieuwe pand. Zijn brede glimlach spreekt boekdelen.

Sinds een paar weken is het pand op industrieterrein De Munt in Emmeloord het nieuwe onderkomen van Vegniek. De waterleiding is amper aangesloten en her en der wordt nog flink geklust. De dagelijkse bezigheden gaan wel al weer een tijdje gewoon door.

Ruimte bepaalde

Met de verhuizing is Vegniek helemaal klaar voor de toekomst. Er is veel meer ruimte beschikbaar. ‘We liepen op de oude plek tegen grenzen aan’, vertelt Van der Vegt. ‘Dat beperkte de groei van het bedrijf. Niet dat groei een doel op zich is, maar als kansen zich voor doen, wil ik die kunnen pakken. We konden wel wat uitbreiden, maar dan was er het risico dat je later misschien alsnog moest verhuizen als het weer te klein bleek.’

In de oude schuur was nauwelijks tot geen ruimte om meerdere werkzaamheden tegelijk uit te voeren. ‘We konden bijvoorbeeld niet tegelijkertijd lassen en met de hydrauliek bezig. We konden niet met meer mensen tegelijk aan het werk in de oude ruimte. Het was een directe belemmering door de beperkte capaciteit. Voor sommige klussen heb je de ruimte wel nodig. Die is er nu weer. Qua projecten kunnen we grotere dingen aanpakken. De ruimte bepaalde de werkmethode, dat is nu verleden tijd.’

Uitzicht

De keuze viel op een kavel op industrieterrein De Munt. Dit jaar werd een hagelnieuw pand uit de grond gestampt. Het uitzicht over de polder is bijzonder fraai. Daar geniet het personeel bovendien van, geeft Van der Vegt met een grijns aan: ‘Als we een koffiemoment of pauze hebben, is de ene helft van de tafel altijd bezet. De mensen die daar zitten genieten dan van het uitzicht.’ Boven is het uitzicht nog fraaier dan beneden. ‘Emmeloord is een mooie centrale plek in de polder. We zitten vlakbij de snelweg. We kozen voor deze mooie locatie, aan de rand. We wilden eenvoudig pand met uitstraling. Hier zijn we echt heel blij mee, het is goed gelukt’, besluit hij.

Alexander Drost