'Stoppen is ook ondernemen'

Dronten - Leyten & Van der Linde houdt op 20 november een interessante avond voor iedereen die voor een moeilijke keuze staat. ‘Stoppen is ook ondernemen’ begint die avond om 19.45 uur in het Open Hof in Dronten.

Stoppen met zijn of haar agrarische bedrijf doet een ondernemer niet zomaar. Toch speelt deze gedachte bij veel ondernemers in het hoofd. De oorzaken zijn legio maar hebben veelal te maken met toenemende regeldruk en het ontbreken van een opvolger binnen het bedrijf. Ook de afwezigheid van een opvolger binnen het bedrijf kan een belangrijke reden zijn om te stoppen.

Keuze

Misschien staat u voor een moeilijke keuze. Zo doorgaan, groeien, afbouwen of stoppen? Stoppen of afbouwen kan een goede beslissing zijn, want stoppen met uw agrarische bedrijf is ook ondernemen.

Stoppen en/of afbouwen

Het exploiteren van een agrarisch bedrijf vraagt veel aandacht van de ondernemer en ook van het gezin. Deze stap heeft veel invloed op financieel en fiscaal gebied. Denk bijvoorbeeld aan het gedeeltelijk of geheel verkopen van het bedrijf of aan de zoektocht naar een andere woning. En de belangrijke vraag: wat wordt uw inkomen na het stoppen?

Ook op sociaal gebied heeft stoppen veel gevolgen; het dagelijkse leefpatroon waarin de ondernemer zich al jaren in bevindt wordt doorbroken. Al deze aspecten zullen deze avond aan bod komen, daarnaast is er gelegenheid om persoonlijke vragen te stellen.

Informatieavond op 20 november

Een ervaringsdeskundige komt tijdens de avond in Dronten vertellen over zijn ‘stop-ervaring’. Martien van Arendonk en Niek Doelman van Leyten & Van der Linde Rentmeesters en Makelaardij zullen verschillende mogelijkheden op financieel en fiscaal gebied aan u voorleggen, en vertellen welke zaken op deze gebieden belangrijk zijn.

De informatieavond vindt plaats op woensdagavond 20 november in 'Open Hof' in Dronten (De Zuid 2, Dronten). De avond start om 19. 45 uur (inloop om 19.30 uur) en zal rond 22.00 uur eindigen.

Vrijblijvend aanmelden kan via het e-mailadres: info@leyten-vdlinde.nl.