Rotink breidt verder uit met Rotink Machine Techniek

Emmeloord / Ossenzijl - Rotink Mechanisatie in Ossenzijl en Emmeloord voert naast de reguliere werkzaamheden in de landbouwtechniek steeds vaker speciale opdrachten uit op verzoek van de klant. Daarom is besloten om deze activiteiten uit te breiden en in de markt te brengen onder de naam Rotink Machine Techniek.

Wouter Blok uit Luttelgeest is onlangs, nadat hij de HTS met goed gevolg had afgesloten, het team komen versterken. Peter Veenstra werkt al enige jaren bij Rotink in Ossenzijl en heeft daar de nodige ervaring opgedaan met het ontwikkelen, tekenen en bouwen van nieuwe machines. Logischerwijs komt de grootste vraag vanuit de agrarische sector, maar toch ook vanuit andere sectoren zoals de afvalverwerkende industrie of zelfs vanuit specifieke particuliere klantbehoefte. Voor wie het bedrijf Rotink kent is deze uitbreiding niet verwonderlijk. Het bedenken van nieuwe machines was de grote passie van oprichter Jan Rotink. Hij heeft in de jaren tachtig al een eigen mestpomp ontwikkeld en geproduceerd, waarvan er destijds tientallen zijn verkocht. Zijn passie is verankerd geraakt in de bedrijfscultuur en er wordt nog altijd voor elke klant gezocht naar de best passende oplossing.

Vanuit die interesse zijn ondertussen diverse kleine en grote machines gebouwd. Enkele recentere voorbeelden zijn een op afstand bestuurbare universele werktuigdrager op rupsen, een mest-decanter in een trailer, een turfstrooier met verdeelinrichting, sorteerlijnen in de metaal, een hydraulisch uitschuifhek voor de heftruck en een boottakel om gehandicapte passagiers op en van de boot te krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken of bij Rotink wordt een oplossing gevonden. De engineers van Rotink Machine Techniek werken samen met de vele goed opgeleide en ervaren vakspecialisten bij Rotink Mechanisatie, of het nu gaat om GPS, motortechniek, hydrauliek, pneumatiek of electronica, de benodigde kennis is aanwezig.

Beide takken versterken elkaar, want ook andersom wordt vanuit de mechanisatie soms de medewerking van de engineers gezocht voor klantspecifieke vragen. ‘Rotink staat voor kennis en innovatie. Door de huidige tijdsgeest met een dure en krappe arbeidsmarkt en snelle technologische ontwikkelingen wordt een grotere vraag verwacht naar arbeidsbesparende oplossingen. Rotink Machine Techniek kan daarbij van dienst zijn.’