Meer dan 600 leerlingen laten zich voorlichten over beroepen

Emmeloord - Meer dan 600 leerlingen bezochten dinsdagavond de achtste editie van de beroepen opleidingenmarkt, ook wel bekend als de BOM, bij ROC Friese Poort in Emmeloord. Een unieke samenwerking met vmbo- en mbo-scholen.

Uniek aan de BOM is de samenwerking tussen het ROC en de toeleverende scholen en de organisatie door samenwerkende decanen. 

Leerlingen van niveau 2, 3 en 4 van Aeres, Emelwerda College, Vakcollege, Zuyderzee College, Berechja College en de Bonifatius Mavo bezochten met hun begeleiders de voorlichtingen. Er konden twee tot drie voorlichtingsronden bijgewoond worden. De voorlichtingen zijn vmbo-breed uitgezet en is een verplicht onderdeel voor de leerlingen om zich goed voor te bereiden op het mbo. Teun en Johannes kwamen als vrienden uit Urk met hun vader naar deze avond. 'Wij zijn bij de voorlichting voor Autotechniek geweest en bij Meubelmakerij. Op deze manier via onze school een avond volgen, was leuk om te doen'. De jongens zitten op het Berechja college en hebben een beter beeld van de gekozen opleiding opgedaan. 'Een keuze maken uit twee leuke richtingen wordt nog lastig', concludeerden ze.

Scholen aanbod

Naast de voorlichtingen was er ook een markt te bezoeken in het Atrium van de school. Op deze markt waren meer dan tien regionale ROC’s vertegenwoordigd. De ambassadeurs, jong talent van ROC Friese Poort, zorgden voor een geoliede routing in het gebouw en enthousiasmeerden de bezoekers.

Alda Boerema, decaan aan het Emelwerda College en één van de organisatoren van het eerste uur, was blij met de opkomst: 'Alle aanbieders waren op één locatie gecentreerd en dat is nog steeds een gouden combinatie! We kunnen een breed aanbod bieden en alle scholen presenteren zich zo in één keer goed in de polder. Wij zijn dan ook blij met ROC Friese Poort als faciliterende partij'.