Joris’ Kerstboom staat in bibliotheek Emmeloord

Emmeloord - ​In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder staat van 6 tot en met 24 december een Joris’ Kerstboom. De boom is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt een bijzonder persoon in hun leven tussen de dennentakken te hangen om in het licht te zetten.

Bij de kerstboom is vanaf 6 december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. De bibliotheekbezoeker kan een reddende engel bedanken, sorry zeggen of een hechte vriendschap vieren. En dit begint voor iedereen bij de vraag, die Joris Linssen stelt: Wie zet jij in het licht?

Gesprek 

Het ophangen van de foto’s en kerstwensen kan leiden tot mooie gesprekken bij de kerstboom. De Joris’ Kerstboom wordt zo een ontmoetingsplaats; erg waardevol voor veel mensen in de dagen voor Kerst. In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is dagelijks tijdens openingsuren een bibliotheekmedewerker aanwezig om mensen op weg te helpen en een luisterend oor te bieden.

Landelijke actie

Zo'n 200 bibliotheken in Nederland doen mee aan de sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien waar in Nederland een Joris’ Kerstboom staat en kunnen bezoekers een online kerstgedachte voor een dierbare achterlaten.