Drukke dagen voor theater ‘t Voorhuys

Emmeloord - Theaterliefhebbers komen komende dagen aan hun trekken in 't Voorhuys in Emmeloord, met voorstellingen van Abba Gold Europe, Peter Heerschop, ‘Liften’ en Dahldiner.

Abba Gold Europe

Donderdag 21 november om 20.15 uur brengt Abba Gold Europe een eerbetoon aan Abba. Abba Gold is een hommage aan de muziek van Abba in zijn originele vorm. De bandleden zaten eerder in de cast van ‘Mamma Mia’ op West End in Londen. Vier fantastische muzikanten spelen onder meer ‘Dancing Queen’, ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ en ‘Knowing Me, Knowing You’.

Peter Heerschop

Vrijdag 22 november om 20.15 uur brengt Peter Heerschop zijn cabartetvoorstelling ‘De Minister van Enthousiasme’. Zelf zegt hij er over: ‘Ik wil mensen uitleggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. Ik geef voorbeelden van dingen die totaal fout zijn gegaan. Bij mij, bij anderen. Zo fout dat je er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. En, omdat mensen zich nu eenmaal graag met anderen vergelijken, is dat vaak een fijn gevoel. En tenslotte zal ik uitleggen waarom de waarheid echt overal kan liggen.’

‘Liften’

Zaterdag 23 november om 20.15 uur is het toneelstuk ‘Liften’ met Mariska van Kolck, Joke de Kruijf en Marleen van der Loo te zien. Drie dames komen vast te staan in de lift van een schoonheidskliniek. De beroemde zangeres Véronique (Mariska van Kolck), verpleegster Saskia (Joke de Kruijf) en huismoeder Karlijn (Marleen van der Loo) zijn volstrekt onbekenden van elkaar maar wachtend op hun ‘redding’ blijkt dat ze meer gemeen hebben dan gedacht. Het zijn scherpe onderwerpen die worden besproken, sappige gossip, herkenbare (soms gênante) situaties, gevolgd door rake confrontaties die met veel humor uitmonden in oprechte gesprekken: een mooie mengeling van het leven en een ode aan de schoonheid van de vrouw. De hachelijke situatie verandert in een avond die hun leven voorgoed zal veranderen.

Dahldiner

Zondag 24 november om 17.00 uur is er een Dahldiner. Roald Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek met heerlijke gerechten. Die twee komen samen in het Dahldiner. Tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld.

Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij de kassa van Theater ’t Voorhuys en vanaf één uur voor de voorstelling, telefonisch via nummer 0527-760620 en via de website van Theater 't Voorhuys.