Flavourland 2019 wacht een gedenkwaardige finale

Regio - Ook de laatste voorronde in een uitverkocht De Klos in Emmeloord zit er weer op. Dat betekent dat alle finalisten van Flavourland 2019 bekend zijn. Het niveau van de provinciale popprijs van Flevoland was dit jaar ongekend hoog.

In de voorrondes waren zeer diverse stijlen te zien, variërend van stoner-, garagerock, ska en hardcore tot experimentele hiphop en urban pop. Daarmee wacht Flavourland een uiterst gedenkwaardige finale op vrijdag 6 december in Poppodium De Meester in Almere; een avond met een overvol programma dat beoordeeld wordt door een deskundige vakjury. Zelfs het publiek krijgt een stem bij de vakjury.

Acht finalisten

Psychose, Those Left Standing, Mars, Oes, RedRidingHood (allen uit Almere), Impulsix (Lelystad), Sigmunds Freund (Emmeloord) en Skallebieter (Urk) zijn de Flevolandse bands en acts die gaan strijden om eeuwige roem en vette prijzen met als kers op de taart automatische plaatsing voor de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2020.

Heftige voorronde

Tweeëntwintig band en acts namen het afgelopen weken tegen elkaar op in Corneel (Lelystad), De Meester (Almere) en De Klos (Emmeloord). Al deze bands en acts hebben daarmee elk al een heftige voorronde met vakjurybeoordeling achter de kiezen. Drie finalisten wisten zich rechtstreeks te plaatsen, twee deelnemers konden zich plaatsten dankzij de stem van het publiek en er zijn na afloop van de voorrondes drie wildcards vergeven door de jury.

De finale van Flavourland is op vrijdag 6  december in Poppodium De Meester aan de Rentmeesterstraat 2 in Almere. Aanvang: 20.00 uur / zaal open 19.30 uur. Entree: 5 euro. Voorverkoop via de kassa en website van De Meester én via de finalisten.

www.flavourland.nl