Geslaagde kick-off Flevoland Fietst Tegen Kanker

Lelystad - Met een geslaagde kick-off is maandag in het Agora theater in Lelystad het nieuwe jaar van Flevoland Fietst Tegen Kanker weer van start gegaan. Ook dit jaar gaan er weer leerlingen uit Flevoland naar de Alpe d’Huez gaat om de berg op te fietsen voor het goede doel.

De avond werd gepresenteerd door cabaretier Arie Koomen, die zorgde voor een luchtige sfeer in de zaal, wat met een zwaar onderwerp als kanker toch wel belangrijk is.

Twee voormalig deelnemers vertelden over hun reis en hoe dat voor hen is geweest. Ze vertelden over de ervaringen die de nieuwe deelnemers straks zullen opdoen in Frankrijk en over hoe het emotioneel zal zijn.

Jan Kouwenhoven, voorzitter van Alpe d’Huzes, was aanwezig en hij sprak over de samenwerking tussen Flevoland Fietst Tegen Kanker en Alpe d’Huzes. Hij vond het bijzonder dat het FFTK-team van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat enthousiast op de berg stond om mensen aan te moedigen en te helpen waar nodig.

Ook Team Lekker Belangrijk was aanwezig, om wat te vertellen over wat de leerlingen van FFTK aankomend jaar zullen gaan doen. Want afgezien van het vrijwilligerswerk wat er de afgelopen jaren al is gedaan, gaan de leerlingen aankomend jaar ook de toiletten op de Alpe d’Huez schoonmaken. En dit gaan ze niet gewoon doen, maar ze gaan er een feestje van maken, zoals Lekker Belangrijk dat eerder ook heeft gedaan.

Aan het einde van de avond stelde voorzitter Boyd Besselink de vrijwilligers voor en vervolgens kwamen de leerlingen op het podium, alvorens er foto’s werden gemaakt.

Het team is met ongeveer 400 mensen groter dan ooit tevoren.