Ook scholieren kiezen steeds vaker voor het gemak van de e-bike

Aangeboden door: Stella Fietsen

De e-bike is zijn stoffige imago volledig kwijt, wat heeft gezorgd voor een nieuwe groep gebruikers. De voordelen van elektrisch fietsen zijn nog altijd groot. Het is dus niet zo vreemd dat de e-bike ook onder scholieren die lange afstanden moeten afleggen naar school groeit in populariteit.

Daar komt ook nog eens bij dat er tegenwoordig een heleboel e-bikes verkrijgbaar zijn, die er ook qua uiterlijk een stuk aantrekkelijker uitzien voor jongere gebruikers. Zo zijn collecties een stuk kleurrijker en zijn e-bikes tegenwoordig ook voorzien van de laatste trends, zoals het transportrek aan de voorzijde waar bijvoorbeeld een fietsmand op bevestigd kan worden. Al deze voordelen is scholieren niet onopgemerkt gebleven wat de toename in jonge e-bike gebruikers verklaart.

Het openbaar vervoer biedt niet altijd uitkomst

Het is lang niet altijd het geval dat een middelbare school zich in de buurt bevindt. Sommigen moeten wel 15 kilometer of verder fietsen om naar school te kunnen. Op een gewone fiets ben je hier behoorlijk wat tijd aan kwijt. Zeker als je regelmatig te maken hebt met tegenwind wordt dit vervelend. de keuze voor het openbaar vervoer is dan al snel gemaakt. Echter is dit ook niet altijd de beste oplossing. het kan maar zo zijn dat de dienstregeling niet gunstig is. Ook kan de overstaptijd net te lang zijn voor een goede verbinding waardoor ook het OV veel tijd in beslag neemt. Daarnaast kunnen de kosten voor het reizen met het OV ook flink oplopen. Zeker als dit wordt vergeleken met het afleggen van dezelfde route op de fiets.

Ook op het gebied van kosten wint de e-bike het

De e-bike biedt een heleboel voordelen, maar is nog altijd wel een flinke investering. Als de aanschafkosten van een e-bike echter vergeleken worden met de kosten van bijvoorbeeld een abonnement op het openbaar vervoer op jaarbasis, is de e-bike vaak goedkoper. Ook ten opzichte van de scooter is de elektrische fiets goedkoper. De e-bike rijdt namelijk enkel op stroom terwijl je met een scooter regelmatig moet tanken. Tegenwoordig heb je al een kwalitatief hoogstaande e-bike van Nederlandse bodem tegen een mooi prijsje. Niet alleen op het gebied van kosten wint een elektrische fiets het van haar tegenhangers. Zo is uit verschillende onderzoeken gebleken dat fietsen ontspannend werkt en daarom een prima manier is om je hoofd leeg te maken na een lange dag op school. Naar huis fietsen op een e-bike is dus ook nog ontspannend!

Dit artikel is in samenwerking met fietsenwinkel Almere tot stand gekomen.