Wizz Scholing wil basisonderwijs beter maken

Emmeloord – Begonnen als kleuterjuf, doorgegroeid naar basisschooldirecteur en uiteindelijk onderwijsadviseur; het onderwijs zit de 55-jarige Margreeth Mulder uit Emmeloord in het bloed. En dus heeft ze zich haar hele werkende leven toegelegd op scholing en het verbeteren daarvan. Sinds vijf jaar doet ze dat via haar bedrijf Wizz Scholing, dat ze samen met haar man Gerhard Mulder (54) runt.

In dit bedrijf zijn vijftien onderwijsadviseurs uit het hele land verzameld, die samen het rekenonderwijs en het onderwijs voor jonge kinderen willen verbeteren. Dat doen ze door leerkrachten uit het basisonderwijs trainingen, opleidingen, cursussen en masterclasses te geven.

‘De vraag daarvoor kwam vanuit de markt. Leerkrachten en directies uit het basisonderwijs zoeken altijd naar mogelijkheden om zichzelf en het onderwijs beter te maken’, legt Margreeth uit.

Een verbetering van het rekenonderwijs was ook broodnodig, vond de markt, dus daar sprong Wizz Scholing meteen op in. Margreeth: ‘Taal is lange tijd een speerpunt geweest in de ontwikkelingen op de scholen, maar daardoor werd rekenen het ondergeschoven kindje. Daarom hebben wij cursussen en trainingen ontwikkeld, die leerkrachten handvaten geven om dat rekenonderwijs naar een hoger niveau te tillen.’

Rekenmuurtje

Gerhard: ‘Wij bieden bijvoorbeeld landelijk scholing over het zogenaamde ‘Rekenmuurtje’. Hiermee krijgen leraren handreikingen om het automatiseren van de rekenvaardigheden te verbeteren.’

De scholing die wordt aangeboden op het gebied van rekenonderwijs en onderwijs aan jonge kinderen is divers. Er worden teamscholingen, masterclasses en cursussen gegeven, maar ook de Post-HBO opleidingen Rekencoördinator en Specialist Jonge Kind zitten in het aanbod van Wizz Scholing.

De twee grondleggers vinden het belangrijk dat leerkrachten beter leren vertrouwen op hun eigen expertise. ‘Natuurlijk is er een methodiek die je volgt, maar ieder kind is anders. En als leraar heb je invloed op hoe je iedere leerling iets leert. Dat maakt het vak ook juist zo leuk’, verzekert Margreeth.

Wizz Spel

Om de lessen toegankelijker en leuker te maken voor kinderen, riepen de ondernemers een paar jaar terug Wizz Spel in het leven als aanvulling op Wizz Scholing. Dit bedrijf heeft een ruim aanbod aan educatieve reken-, constructie- en taalspellen.

‘Daarnaast ontwikkelen we en geven we materialen en spellen uit die speciaal voor het onderwijs zijn, zoals de drempelspellen. Als kinderen fysiek en met plezier bezig zijn met de stof, dan beklijft het veel beter. Ze leren daarnaast meteen samenwerken en rekening houden met elkaar’, vertelt Gerhard.

Net nieuw uitgebracht is het door Margreeth ontwikkelde kaartspel BEET! waarmee spelers uit de midden- en bovenbouw de basisvaardigheden optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen leren.

De webshop biedt niet alleen een uitgebreid assortiment educatieve spellen voor het onderwijs, maar ook particuliere kopers kunnen er terecht.

www.wizz-scholing.nl en www.wizz-spel.nl