Tulpenfestival 2020 al vroeg met Pasen

Creil - Het Profytodsd Tulpenfestival vindt volgend jaar plaats van 10 april tot en met 5 mei. Een week eerder dan vorig jaar in verband met Pasen

De organisatie van het Tulpenfestival verwacht dat met name buitenlandse gasten tijdens de Paasdagen van de Noordoostpolder zullen gaan genieten. De datum werd maandagmorgen bekendgemaakt door leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Windkracht 10 uit Emmeloord. Door steeds een stukje van het kunstwerk, ontworpen door Riek van de Bor, in te schilderen werd de datum zichtbaar. De leerlingen mochten naast het schilderen ook de fotoveldjes op het Tulpenbelevingsveld inplanten.

Leerling Sara Scheper zei; ‘Ik heb heel veel verschillende kleuren tulpenbollen geplant en vond het leuk om te doen.’ Klasgenootje Thomas Kwakman vult aan: ‘Het waren wel heel erg veel bollen die geplant moesten worden. Als het mooi weer is, kom ik in april het resultaat bekijken!’ Als de tulpen volgend voorjaar in bloei staan, komen de mooie kunstwerken tevoorschijn. Vanaf een brug kunnen bezoekers op de foto met de tulpen. De fotoveldjes zijn tijdens het Tulpenfestival te bewonderen op het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14.

Het Tulpenfestival is een evenement van StEP (Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder).

www.tulpenfestival.nl