Led bespaart Polder Staal 10.000 euro per jaar

Emmeloord - Polder Staal Producties aan de Randweg 20 in Emmeloord heeft haar bedrijfshal voorzien van duurzame LED-verlichting dankzij financiering van DE-on, de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland.

Om het financieel mogelijk te maken ontving het bedrijf van DE-on in Lelystad een Standaard Financiering. Met het vervangen van alle tl-verlichting voor ledverlichting bespaart het bedrijf op jaarbasis 119.951 kWh, wat gelijk staat aan een uitstoot van 44 ton CO2 en een gemiddelde besparing van bijna 10.000 euro per jaar.

Auke Sjoerd Tolsma, directeur Polder Staalproducties B.V.: ‘Met het overstappen naar ledverlichting in onze bedrijfshallen, kunnen we een enorme energiebesparing realiseren. De terugverdientijd van de investering is voor ons ongeveer vier jaar, wat het heel aantrekkelijk maakt om over te stappen op deze duurzame variant. Ik ben er trots op dat we deze stappen -dankzij de hulp van DE-on- hebben kunnen zetten.’

Met de Standaard Financiering (van 5.000 tot 75.000 euro) kan een investering in duurzame energie en energiebesparingsprojecten eenvoudig worden gefinancierd. DE-on financiert tot maximaal 75% van de investering. De stichting financiert tal van energieprojecten.

DE-on

DE-on is de Duurzame Energie- en Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, een initiatief van de Provincie Flevoland. De stichting helpt ondernemers, non-profit organisaties en energiecoöperaties in Flevoland bij de ontwikkeling en realisatie van hun duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Met als doel het versnellen van de energietransitie in de provincie en daarmee het versterken van de lokale economie.

Meer informatie via: info@deonflevoland.nl.