47ste Poldertoernooi: 'We zijn best trots'

Emmeloord - Liefst 46 keer eerder werd het Poldertoernooi van Tafeltennisvereniging Emmeloord gehouden. Op 14 december is het tijd voor editie 47, en daar is de organisatie maar wat trots op.

'We zijn best een klein beetje trots op dit toernooi', geeft medeorganisator Popke van Scheltenga bescheiden toe. 'Zien we landelijk een afname van deelnemers aan tafeltennistoernooien, hier in de polder blijft het aantal deelnemers behoorlijk constant. We schommelen al jaren tussen de 125 en 150 deelnemers.'

5 duels

Het unieke van van hettoernooi is dat alle deelnemers minimaal 5 wedstrijden laten spelen. In veel toernooien is dat vaak slechts 2 partijen. Als je dan niet eerste wordt in de poulefase, is het klaar. Van Scheltenga: 'Mooi is ook om te constateren dat veel deelnemers uit alle windstreken van Nederland al jaren ons toernooi trouw blijven. Blijkbaar is onze opzet, maar ook onze sfeer tijdens deze dag voor velen aantrekkelijk.'

De voorbereidingen starten altijd in het najaar. Gerard Hameetman, Johan Lieftink en ik komen iedere drie weken bij elkaar om de opgaven van deelnemers te verwerken, wat uiteindelijk resulteert in een definitieve indeling en een definitief aantal. We hebben er weer zin in', aldus Van Scheltenga.

Het toernooi begint op 14 december om 9.30 uur in de Bosbadhal in Emmeloord. De finales van de diverse poules worden naar verwachting rond 15.00 uu gespeeld.. Het toernooi is vrij toegankelijk voor iedereen.