Zege voor korfballers Emmeloord

Emmeloord - KV Emmeloord heeft EKC 2000 uit Emmen met duidelijke cijfers verslagen. Zaterdag won de ploeg in de eigen Bosbadhal met 22-15.

De Emmeloorders acteren in de zaal in de derde klasse, waar in de veldcompetitie in de tweede klasse wordt gespeeld. De eerste wedstrijd werd nipt verloren, terwijl vorige week een ruime overwinning (12-24) in Vroomshoop tegen TOP werd geboekt.  

Emmeloord begon niet scherp en keek na 5 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Langzaam knokte het jonge team zich in de wedstrijd, wat resulteerde in een 3-3 stand in de 13e minuut. Toen na een kwartier spelen de stand 4-5 was, gooiden de korfballers uit de polder alle schroom van zich af en toonden wat ze in huis hebben: in 13 minuten tijd ging het van 4-5 naar 11-5. De tegenstander kon er weinig tegenover stellen en kwam aan het eigen spel niet meer toe.

Winterstop

Na een ruststand van 11-6 ging Emmeloord in de tweede helft prima verder met het uitbouwen van de voorsprong. Met goed spel, mooie aanvallen en het kiezen van de juiste kansen werd een 21-12 voorsprong bereikt. De tegenstander was ondertussen meer tegen zichzelf aan het korfballen, wat de verdienste van het spel van de Emmeloorders was. Een prima wedstrijd werd afgesloten met een 22-15 overwinning.

Emmeloord staat nu op een gedeeld derde plaats samen met Regio ’72, de tegenstander van komende zaterdag. Na zaterdag breekt de winterstop aan en wordt de competitie hervat op zaterdag 11 januari.