Luce, een oplichtend sprookje op Schokland

Schokland - Museum Schokland komt vanaf 19 december in een bijzonder licht te staan. De kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) presenteren dan hun project ‘LUCE – een oplichtend sprookje’, waarmee zij hoop en licht in de donkere decembermaand brengen.

De kunstenaars van KVF hebben zich laten inspireren door de ruimte van de museumkerk en de geologische, archeologische en historische voorwerpen die in het museum zijn te vinden. Aan de hand daarvan hebben zij kunstwerken gemaakt die als gemene deler hebben dat zij licht geven. Samen met de kunstenaars exposeren ook enkele cursisten en het kinderatelier onder leiding van Rachel Onstwedder van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Aanvullend op de objecten schreef kunstenaar Hein Walter van KVF een begeleidend sprookje dat al deze kunstwerken met elkaar verbindt.

De tentoonstelling krijgt een extra aanvulling met een kunstwerk dat door leerlingen van groep 6 van basisschool Het Lichtschip in Ens is gemaakt. Deze kinderen hebben onder leiding van Monica Sierat van Cultuurbedrijf Noordoostpolder klassikaal hun eigen verbeelding van het thema licht vormgegeven in een lichtgevend object. Dit kunstwerk is te zien in de museumkerk.

Het project ‘LUCE’ is een samenwerkingsverband tussen KVF, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Museum Schokland.