Kerstconcert Kinder- en mannenkoor in Rehobothkerk Urk

Urk – In de Rehobothkerk op Urk is woensdagavond 18 december om 20.00 uur een kerstconcert door Kinderkoor De Blijde Stem en een Groot Samengesteld Mannenkoor.

Beide koren staan onder leiding van dirigent Minne Veldman en worden begeleid door pianist Henk van der Maten en organist Bastiaan Stolk. De kinderen van De Blijde Stem zingen enthousiast en gedisciplineerd. Hun vrolijk koorzang wordt afgewisseld met meerdere solisten.

Het groot samengesteld mannenkoor, dat deze avond optreedt, bestaat uit de twee mannenkoren die Minne Veldman dirigeert: Mannenkoor ’t Vechtdal uit Hardenberg en het Gereformeerd Drachtster Mannenkoor. Deze mannen zijn regelmatig ook samen als één groot koor te zien op TV bij Nederland Zingt. Ze zingen feestelijk en uitbundig, maar ook indrukwekkend ingetogen. Daarbij wisselen de traditionele kerstliederen en mooie hedendaagse muziek elkaar af. Ook klinkt er een feestelijk deel uit de Messiah van Händel. En tenor Geert Westerhof neemt enkele solopartijen voor zijn rekening.

Samenzang

Natuurlijk is er ook veel gelegenheid voor samenzang van geliefde kerstliederen, inspirerend begeleid door Bastiaan Stolk. Het concert in de Rehobothkerk begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wel wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten.