Vrijwilligersprijzen voor Alex Schoonveld en EHBO

Emmeloord - Alex Schoonveld, voorzitter van Buurthuis Espelervaart, en EHBO Noordoostpolder hebben donderdag in de Beurszaal van ‘t Voorhuys de eerste vrijwilligers trofeeën ontvangen in Noordoostpolder.

Alex Schoonveld werd uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar en EHBO Noordoostpolder tot Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Voor vrijwilliger van het jaar werden 26 personen genomineerd en 11 organisaties waren in de race voor de titel. De jury, bestaande uit wethouder Marian Uitdewilligen, notaris Peter Prummel en directeur van Carrefour Henrieke Boeve kozen op bais van de criteria: Duurzaam, inspirerend, impact en verbindend voor deze winnaars.

In de categorie Vrijwilligersorganisatie van het jaar viel de keuze op EHBO Noordoostpolder omdat deze organisatie bestaat uit vrijwilligers die de stille kracht zijn achter bijna alle evenementen. Zonder hen geen Avondvierdaagse, geen Pieperfestival, geen Sinterklaasintocht en ga zo maar door. Juist dat we het zo gewoon vinden dat zij er altijd zijn, maakt deze organisatie zo bijzonder.

Gelijkwaardig

In de categorie Vrijwilliger van het jaar waren er, na het afwegen van alle criteria, 2 kandidaten die gelijkwaardig aan elkaar waren: Maria Wendels van de Stichting Samenzijnweervoorelkaar en Alex Schoonveld, voorzitter van Buurthuis Espelervaart.

Dat Alex zijn vertrek heeft aangekondigd gaf voor de jury de doorslag om hem te belonen met deze eretitel als bekroning op zijn jarenlange werk. De jury zei het volgende over Alex Schoonveld: Alex heeft met zijn team een levendig en actief buurthuis neergezet. Dit zou zelfs een reden kunnen zijn om naar deze wijk te verhuizen. Hij is de drijvende kracht, weet mensen te verbinden en activeren. Omdat hij heeft aangegeven, na jaren hard werken, het stokje over te gaan dragen ziet de jury deze trofee als een kroon op zijn goede werk.’