Blok en Van der Sluis samen

Espel/Ens – De Deutz-Fahr dealers Blok Mechanisatie uit Espel en Van der Sluis Agri uit Ens zijn een samenwerking aangegaan met ingang van 1 januari 2020.

De bedrijven gaan samen het gerenommeerde tractormerk Deutz-Fahr vertegenwoordigen in de gehele Noordoostpolder. Van der Sluis Agri heeft sinds anderhalf jaar een vestiging in Ens en vertegenwoordigt het merk al tientallen jaren vanuit hun vestiging in Genemuiden. Na de overnames van Landbouwservice Ens en Mechanisatiebedrijf Kroes uit Kuinre wordt nu formeel het Deutz-Fahr dealerschap voor de vestiging in Ens bekrachtigd.

Blok Mechanisatie is Deutz-Fahr dealer sinds 1982 en beschikt eveneens over veel ervaring met het tractormerk. Door de jaren heen heeft het bedrijf een aanzienlijk aandeel verworven in de Noordoostpolder.

Maximale service

Beide bedrijven gaan elkaar versterken op het gebied van kennis, verkoop en voorraad van nieuw en gebruikte occasions. ‘We willen met elkaar samenwerken waar mogelijk is. Met als doel de gebruikers maximale service te bieden en de kostprijs zo laag mogelijk te houden’, vertelt Ronnie Lassche, bedrijfsleider Van der Sluis Agri. Gerard Blok, mede-eigenaar Blok Mechanisatie voegt hieraan toe: ‘Voor de onderdelenvoorziening kunnen we nu gebruik maken van drie magazijnen, waardoor we de klant nog sneller van dienst kunnen zijn. Daarnaast is het goed om alle beschikbare kennis te delen.’

De samenwerking tussen beide bedrijven moet voor alle betrokken partijen winst opleveren is de gedachte.