153.888 Flevolanders vulden tot begin december hun keuze over orgaandonatie in op donorregister.nl

Regio - Steeds meer mensen in Nederland registreren al hun keuze in aanloop naar de nieuwe donorwet die 1 juli 2020 ingaat. Tot 3 december vulden 153.888 Flevolanders vanaf 12 jaar hun keuze in op donorregister.nl, waarvan 2.119 in november.

Wie nog geen keuze heeft gemaakt of ingevuld, wordt vanaf 26 december met de bioscoopcommercial ‘In het duister tasten’ gevraagd dit alsnog te doen. Over een half jaar gaat de nieuwe donorwet in. Wie op 1 juli 2020 nog geen eigen keuze heeft ingevuld op donorregister.nl, komt in het register te staan met ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’.

Geen makkelijke beslissing

'Ik ben blij dat de campagne over het nieuwe Donorregister steeds meer mensen bereikt en het drukker wordt op donorregister.nl', aldus minister van medische zorg Bruno Bruins. 'Beslissen of je wel of geen orgaandonor wilt worden na je overlijden is niet makkelijk. Praten met je familie of vrienden over de mogelijke keuzes kan hierbij helpen. Dan weten zij ook direct wat jouw keuze over orgaandonatie is. Sinds deze week staat meer dan 50 procent van de volwassenen in Nederland met hun eigen keuze in het Donorregister. Ook de komende maanden werk ik er hard aan zoveel mogelijk mensen te bereiken om hen te motiveren hun eigen keuze in te vullen. Daarvoor is nu ook een bioscoopcommercial gemaakt die van 26 december tot en met 8 januari te zien is in 96 bioscopen en filmhuizen in Nederland'.

Bioscoopcommercial te zien in Flevoland

Tast jij ook in het duister over hoe jouw familie in het donorregister wilt staan? Deze vraag wordt mogelijk gesteld wanneer zij in de kerstvakantie naar de bioscoop gaan in Flevoland. De bioscoopcommercial, die in het duister wordt getoond in een bioscoop in Almere, moedigt bezoekers aan met familie of vrienden te praten over hun keuze over orgaandonatie en deze in te vullen op donorregister.nl.