Suplacon Ondernemer van het jaar 2019

Emmeloord - Suplacon heeft woensdag op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Ondernemersprijs ontvangen uit handen van wethouder Hans Wijnants.

Jellard Koers van het plaatbewerkingsbedrijf nam de prijs in ontvangst. De Ondernemersprijs is een prijs die wordt uitgereikt door de Ondernemers Vereniging Groendorpen (OVG) en Bedrijven Actief Noordoostpolder (BAN) aan het bedrijf uit de Noordoostpolder dat het afgelopen jaar haar meerwaarde in verschillende opzichten heeft laten zien.

Innovatief bedrijf

Suplacon is een innovatief bedrijf, bestaande uit 80 medewerkers, die elke week meer dan 900 verschillende producten aan ruim 400 klanten door heel Nederland levert. Het bedrijf blijft zich vernieuwen, zowel van binnen als van buiten. Ze zijn creatief in het aantrekken en opleiden van (nieuw) personeel. Ook maken ze onderdeel uit van het Innovatiecluster Noordoostpolder, samen met 7 andere bedrijven uit de maakindustrie.

Duurzaam

Het bedrijf houdt zich tevens bezig met duurzaam ondernemen, zowel het hergebruiken van het materiaal als ook mensen een kans bieden die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Daarnaast is Jellard Koers actief als bestuurslid van VNO-NCW Midden en houdt hij zich bezig met onderwerpen die van belang zijn voor heel ondernemend Flevoland.

Op de receptie ontving Netl de Wildste Tuin de Promotieprijs. Machine Constructies Marknesse (MCM) werd uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf van ROC Friese Poort.