Orthomoleculaire voedingstherapie in Emmeloord

Emmeloord - Mattanja Overbeeke heeft met ingang van 1 januari de Praktijk voor Orthomoleculaire Voedingstherapie geopend in Gezondheidscentrum De Wilg in Emmeloord.

In de orthomoleculaire geneeskunde wordt er wetenschappelijk gekeken naar alle processen die nodig zijn om je lichaam goed te laten functioneren en naar welk proces welke voedingstoffen nodig heeft. Bij een gezond lichaam lopen al die processen op rolletjes; ze werken prettig samen, hebben een positieve invloed op elkaar en het lichaam is in goede conditie.

Wanneer er 1 of meerdere processen haperen, kunnen er klachten en ziekten ontstaan, zoals maag- en darmklachten, eczeem, burn-out, allergieën en intoleranties, overgewicht, verminderde weerstand, diabetes II, overgangsklachten, slaap- en concentratieproblemen. Vage klachten zoals het niet lekker in je vel zitten, worden ook vaak veroorzaakt door tekorten aan bepaalde voedingsstoffen.

Gezondheidscheck

Bij deze klachten is het zinvol om een gezondheidscheck te laten doen bij de Praktijk voor Orthomoleculaire Voedingstherapie. Ook bij het verbeteren van sportprestaties, het goed doorkomen van stressvolle periodes, het opgroeien van kinderen en bij het vergroten van de kansen op een goede zwangerschap zijn de juiste voedingsstoffen voor je lichaam heel belangrijk. Op dit gebied kan de praktijk veel betekenen.

Therapeut Mattanja Overbeeke maakt een uitgebreide analyse van de klachten en de factoren die jouw lichaam beïnvloed hebben door de jaren heen. Aanvullend kan gebruik gemaakt worden van laboratoriumonderzoek, waarbij bijvoorbeeld eventuele tekorten gemeten worden, de samenstelling van je darmmicrobioom in kaart gebracht wordt of intoleranties onderzocht worden.

Aan de hand van deze informatie wordt een persoonlijk behandel- of ondersteuningsadvies opgesteld. In de maanden die volgen wordt je gecoacht en begeleid en wordt er nauwlettend in de gaten gehouden hoe je lichaam reageert. Orthomoleculaire therapie wordt vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering (gedeeltelijk) vergoed.

www.orthomoleculairevoedingstherapie.nl.