Recordaantal bezoekers KunstExpo

Bant - De achtste editie van de KunstExpo Flevoland, dit weekeinde in de Bantsiliek in Bant, trok een recordaantal van 700 bezoekers.

De organisatie zocht bij deze editie, die als thema had ‘in woord en beeld’ de verbinding met de jeugd en die aanpak is bijzonder geslaagd. Nadat jeugdburgemeester Nynke Feenstra onder het toeziend oog van wethouder Wiemer Haagsma en organisator Tineke Smit de expo met het maken van een schilderij opende, stroomde het publiek langs de tentoongestelde kunstwerken.

In een bijzaal van de Bantsiliek maakten leerlingen van X-tuur van het Zuyderzee Lyceum kunstwerken, die ze meteen te koop aanboden. De jonge kunstenares Anca Blok uit Rutten, van wie er afgelopen zomer een schilderij in het Rijksmuseum hing, was aanwezig met haar werk, evenals de jonge beeldend kunstenaar en keramist Marlies Brug.

Tachtiger

Overigens waren er niet alleen jonge kunstenaars die hun werk toonden in Bant. De tachtiger Joop Masséus uit Emmeloord toonde schilderijen uit zijn 25 schilderijen tellende serie waarin hij ‘in de herfst van zijn leven’ op zoek is naar de gestalte van God en die hij ‘de zin van het menselijk bestaan’ noemt.