NoordWestGroep krijgt vijfjarig groencontract Steenwijkerland

Vollenhove - De NoordWestGroep heeft een 5-jarig contract afgesloten met de gemeente Steenwijkerland voor het groenonderhoud in de gemeente.

Ruim 100 medewerkers van de NoordWestGroep worden ingezet voor het onderhoud van de openbare ruimte in Steenwijk. Zij snoeien, schoffelen en maaien de groenstroken en reinigen de straten. Ook de 17 begraafplaatsen en de 54 sportvelden in de gemeente Steenwijkerland worden door de NoordWestGroep onderhouden. Zo wordt er in het hoogseizoen, als de sportvelden twee keer per week gemaaid worden, ruim 120 kilometer met de maaicombinatie afgelegd. 

NoordWestGroep-directeur Arjen Mol is zeer enthousiast over het groencontract: ‘Wij willen Steenwijkerland mooier maken. Dat de gemeente ons nu het vertrouwen geeft om het groen de komende jaren te onderhouden, is een fantastische manier om aan iedereen te laten zien wat wij kunnen! Het geeft onze organisatie een mooi toekomstperspectief en ons groenbedrijf de kans om een sterke speler in de regio te worden.’

Sociale ondernemening

De NoordWestGroep is een sociale onderneming en een arbeidsontwikkelbedrijf met als doel alle werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt met passende hulp en ondersteuning naar werk te leiden. Zij kunnen binnen de NoordWestGroep ervaring opdoen en zich ontwikkelen waardoor ze veelal kunnen doorstromen naar regulier werk. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die graag aan het werk willen op het gebied van logistiek, schoonmaak, productiewerk of tuin- en groenonderhoud, kunnen contact opnemen met de NoordWestGroep.