VENO sportploeg van het jaar in Steenwijkerland

Vollenhove - Sanne de Jonge (25) uit Vollenhove is sportvrouw van het jaar geworden in Steenwijkerland voor haar prestaties in de landelijk survivalruntop. Bij de sportploegen ging de eer naar de voetballers van VENO 1, die voor het tweede jaar op rij kampioen werden.

Bij de mannen was atleet Erik Driessen uit Vollenhove ook genomineerd, maar hij won niet de hoofdprijs tijdens het sportgala in De Meenthe in Steenwijk. Darter Richard Veenstra uit Ossenzijl ging met die hoofdprijs naar huis.

Namens het voetbaleam werd de beker in ontvangst genomen door aanvoerder Guido Wind. Op het toneel van De Meenthe kreeg ook trainer Ton Ernst de eer die hem toekwam. Het team liet Ton met de beker naar voren komen en kreeg het applaus van de volle zaal.

V.E.N.O. 1 was wel wat later in Steenwijk, waar het gala bij hun aankomst al in volle gang was. Want we moesten vanavond eerst trainen van de nieuwe trainer Henk Buimer, zei Guido. Daar was geen ontkomen aan, zo was de uitleg. Het plezier om het veroveren van de titel sportploeg van het jaar was er niet minder om. De andere genomineerden waren de dames masters van Start’78 en de DIOS volleybalheren uit Oldemarkt die promoveerden naar de derde divisie.