Flevo Boys: Nacompetitie ondanks punt dichterbij

Emmeloord - ‘We hadden drie punten moeten pakken om weer naar boven te kunnen kijken, maar ik ben toch wel blij met het punt. Meer verdienden we trouwens ook niet’, vond Kevin Waalderbos.

De trainer van Flevo Boys, die na dit seizoen vertrekt bij de Emmeloorders, wist van tevoren dat zijn team een heel goede dag zou moeten hebben om NSC Nijkerk te verslaan. Slecht was het zeker niet, maar verder dan 1-1 kwam de thuisclub niet. Bij winst op NSC had Flevo Boys de middenmoot, of beter gezegd de staart ervan, weer in het vizier gehad. ‘SDC Putten zit in een dip’, wist Waalderbos. Flevo Boys was die club bij winst tot op één punt genaderd.

Was. Het kwam er niet van. Niemand treurde er lang om. Zeker, drie punten pakken, dat was mooi geweest, maar de realiteitszin voerde de boventoon op sportpark Ervenbos. De realiteit is, dat Flevo Boys in een lastig parket zit en elk punt moet koesteren. NSC is bovendien geen tegenstander, waar je even overheen loopt. ‘NSC is helemaal geen slechte ploeg’, vond ook Waalderbos. Vooral voorin beschikt de middenmoter over veel kwaliteit.

Eindpass

Zonder Johan Tiems (knieblessure) en Madih Doufikar (op de bank) moest Flevo Boys het karwei zien te klaren. Tiems, onlangs teruggekeerd van een slepende blessure en tegen ACV meteen goed voor twee goals, heeft te maken met een terugslag en werd node gemist. Voor rust combineerde Flevo Boys bij vlagen aardig, kreeg in de persoon van Yumé Ramos ook een dot van een kans, maar in veel gevallen was de eindpass niet goed genoeg. In de 23ste minuut benutte NSC de eerste de beste kans. Jonathan Martina tikte van dichtbij binnen.

Nog voor rust kwam Flevo Boys verdiend langszij. Yumé Ramos draaide goed van zijn tegenstander weg en schoot onberispelijk raak: 1-1. ‘Dat was lekker, zo vlak voor rust’, vond Waalderbos. Na rust werd de wedstrijd rommeliger. NSC kreeg in de omschakeling een paar grote kansen, maar doelman Rodney Rosink, die een sterke wedstrijd speelde, hield zijn ploeg op de been. De lat schoot ook een keer te hulp. Flevo Boys perste er nog een slotoffensief uit, zonder resultaat.

Rommelig

Arnoud Post, die samen met broer Frank na dit seizoen terugkeert naar zijn roots en bij VENO gaat voetballen, kon leven met een punt. ‘Beide ploegen hadden de intentie om te voetballen, maar het was vooral rommelig.’ De rechtsback maakte zich nog geen zorgen over de penibele positie op de ranglijst. ‘In de eerste seizoenshelft hebben we teveel punten laten liggen. We zijn voetballend in staat meer punten te pakken, maar we bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.’

Waalderbos toonde zich een realist. ‘Om tegen NSC drie punten te pakken, moet je heel goed je best doen. Je wint niet zo maar van zo’n ploeg. Bij NSC werkten ze voorin goed samen, bij ons ging dat minder. Iedereen heeft hard gewerkt, af en toe zetten we hoog druk, maar we hadden meer aan voetballen moeten toekomen.’

Nacompetitie

Ondertussen moet Flevo Boys naar beneden blijven kijken. De Dijk won en heeft nu evenveel punten (17) als Flevo Boys. Een plaats die leidt tot het spelen van nacompetitie is heel dichtbij gekomen. Waalderbos: ‘Ja, ik maak me zorgen. We spelen te vaak gelijk. We weten heel goed waar we staan. Iedereen is zich bewust van de situatie waarin we verkeren.’

Harry de Ridder