Jeroen van den Berg hoofdtrainer SC Emmeloord

Emmeloord - SC Emmeloord moest na het vertrek van Dick Krommenhoek op zoek naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal. In Jeroen van den Berg is die trainer gevonden.

Ondanks dat Krommenhoek het prima naar zijn zin heeft bij SC Emmeloord, heeft hij aangekondigd na dit seizoen aan de slag te gaan bij zaterdag eersteklasser d’Olde Veste’54 uit Steenwijk. Zodat hij op zondag meer tijd met zijn gezin door kan brengen.

Voetbalman

SC Emmeloord is blij dat de opvolging van Krommenhoek in de persoon van Jeroen van den Berg rond is. Van den Berg is geen onbekende in de polder. Zo was de inwoner uit Espel actief als voetballer bij Tonego uit Luttelgeest en 4 jaar als profvoetballer bij Cambuur Leeuwarden en FC Groningen. Na zijn profperiode was hij nog 10 jaar actief als speler bij respectievelijk Flevo Boys, VVOG Harderwijk en SDC Putten om daarna zijn actieve voetballoopbaan als speler af te sluiten bij Tonego.

Als trainer heeft van den Berg de nodige ervaring opgedaan bij Urk, DESZ Zwartsluis en Flevo Boys. Bij de laatstgenoemde club is hij als assistent-trainer actief. De club omschrijft hem als een ‘voetbalman in hart en nieren’. Hij wil graag weer op eigen benen staan. ‘SC Emmeloord is een mooie vereniging waar met voornamelijk eigen jeugd op een behoorlijk niveau gevoetbald wordt.’ De uitdaging voor van den Berg is om met SC Emmeloord een stabiele tweede klasser te blijven.