Compacte woning doorstaat reistest

Emmeloord - StartBlock uit Emmeloord stond eind januari op de Gevel2020 beurs in Ahoy Rotterdam. De modelwoning met drie woonlagen ging compleet met keuken en al op de dieplader van Van Wieren Speciaaltransport naar Rotterdam.

StartBlock was door de organisatie van het evenement gevraagd haar compacte woning te presenteren. Het bedrijf verovert op dit moment de woningmarkt met een woning die geschikt is voor 1-2 persoonshuishoudens. Deze woning wordt volledig opgebouwd en ingericht in de fabriek en kan in één dag geplaatst worden op de fundering.

Inmiddels staat de woning weer aan de Industrieweg 41 in Emmeloord. Het bezoek aan Ahoy was de eerste test om de woning in zijn geheel over lange afstand te verplaatsen. Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in het volledige fabrieksmatige bouwen van woningen.

Koelkast

De test om met een woning over de weg te rijden is geslaagd. Alles was nog heel. Zelfs de vaatwasser en de koelkast zaten nog op hun plek. De beurs is daarmee een succes te noemen: ‘We hebben ruim 1500 bezoekers mogen ontvangen in onze modelwoning. Daardoor durf ik wel te beweren dat de StartBlockwoning de publiekstrekker van de beurs is geworden’, aldus een enthousiaste Tony Mol.

Marknesse

Medio 2020 wordt het eerste project met 8 StartBlockwoningen in Marknesse opgeleverd. Deze woningen staan rug-aan-rug en zij aan zij. Daarmee wordt dubbel zo veel woonruimte voor starters gecreëerd dan bij de toepassing van standaard rijwoningen.