Bestuurder raakt gewond na botsing tegen boom

Nagele - De bestuurder van een elektrische BMW is woensdagavond rond 23.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Zuidwesterringweg in het buitengebied van Nagele.

De BMW 740e iperformance raakte van de weg, botste tegen een boom, tolde en kwam uiteindelijk een paar bomen verder tot stilstand. Tijdens de crash brak het linker achterwiel van het voertuig af. Het wiel rolde hierna de sloot in. Volgens de politie week de bestuurder vermoedelijk uit voor een overstekend dier.

Auto doet zelf noodoproep

Direct na het ongeval alarmeerde de BMW zelf de hulpdiensten doormiddel van een eCall, oftewel een Emergency Call of noodoproep. Zo wisten de politie, brandweer en ambulancedienst op de meter nauwkeurig waar het ongeluk had plaatsgevonden, zonder dat iemand zelf 112 hoefde te bellen. De hulpdiensten waren vervolgens snel ter plaatse.

Kaak gebroken

De automobilist raakte bij het ongeval gewond en is door de hulpverleners uit zijn voertuig geholpen. Vervolgens is de man per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Hij heeft onder andere zijn kaak gebroken, aldus de politie ter plekke. De automobilist mocht van geluk spreken dat hij niet frontaal op de boom was geklapt, dan was het ongeluk nog ernstiger afgelopen.

De zwaar beschadigde auto is door een berger afgesleept. Het verkeer werd door de politie om het ongeval heen geleid.