Politie doet weer inval op Urk in zoektocht naar voortvluchtige Bert van H.

Urk - Andermaal is er door de politie een inval gedaan bij een bedrijf aan het Foksdiep op Urk. De politie is op zoek naar de voortvluchtige Bert van H. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vuurwerkaanslag op een woning aan de Golfoploop. Die aanslag vond in november plaats.

De politie is nog altijd op zoek naar de 23-jarige Bert van H. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vuurwerkaanslag in november. Die aanslag vond plaats op een woning aan de Golfoploop op Urk.

De voordeur van het pand aan het Foksdiep is donderdag door de politie ingeslagen, meldt Het Urkerland. De actie vond plaats nadat er een melding binnenkwam bij de politie. Aanwezigen in het pand zijn meerdere keren gevraagd de deur te openen. Dat gebeurde niet, waarna de politie eigenhandig een weg naar binnen zocht. In het pand werd Van H. niet aangetroffen.

Aanslag

Op zondag 3 november werd een gezin opgeschrikt door een enorme explosie in hun woning aan de Golfoploop op Urk. Een zwaar explosief was door onbekenden naar binnen gegooid en in de hal van het huis beland. Hier ontplofte het explosief. Gelukkig is niemand gewond geraakt. De ouders en kinderen zijn met de schrik vrijgekomen. Het huis heeft wel enorme schade. Vermoedelijk is het gezin slachtoffer geworden van een wraakactie die voor iemand anders was bedoeld.

Over de verdachte

De politie maakte eerder de identiteit van Van H. bekend. 'De man heeft niet gereageerd op een oproep om zich zelf te melden. Daarom maakt de politie nu zijn identiteit bekend', aldus de politie. 'De politie roept burgers op om zich te melden als zij informatie hebben over de verblijfplaats van de verdachte.' Een 28-jarige andere verdachte werd in december aangehouden.