‘Gelukkig het is februari!’

Zullen heel veel mensen die meededen aan Dry January dat niet denken? Afgelopen maand was natuurlijk dé maand van het invoeren van nieuwe voornemens én om geen druppel alcohol drinken. Na al die feestdagen zou ons lichaam, en vooral onze lever, dat hard nodig hebben.

Eén op de vier Nederlanders onder de 65 jaar heeft een hoge bloedruk. Na 65+ wordt dat aantal zelfs verdubbeld. Sommigen gaan ervoor en laten alcohol de hele maand staan. Dat ze op een borrel met vrienden wat chagrijnig voor zich uit  zitten te staren nemen ze op de koop toe. Want laten we eerlijk zijn…voor de meesten onder ons is een drankje toch echt wel even heel lekker. Waarschijnlijk gaat voor de meesten na Dry January ook alles weer overboord en pakken we die borrel weer. 

Waarom dan mee doen met Dry January? Een maand lang geen alcohol kan veel brengen; de huid verbetert, je slaapt beter, het energieniveau stijgt, je concentratievermogen vergroot en de lever knapt er behoorlijk van op. 
Heb je Dry January ervaren? Voelde je je goed? Zou je het zo weer doen voor je gezondheid? Kijk dan ook eens hoe je de rest van het jaar minder alcohol kunt drinken. Want alleen als je ervan leert heeft die onthouding van dat heerlijk biertje zin gehad. Maar voor nu: Proost!