Brandweer Noordoostpolder urenlang in actie door Ciara

Noordoostpolder - Storm Ciara heeft zondag 9 februari een spoor van vernielingen getrokken door Flevoland. De brandweer had het druk met stormschades.

In de gemeentes Noordoostpolder en op Urk zaten de brandweerlieden 's middags en 's avonds niet stil. Er werd een actiecentrum ingericht, om zo de reguliere meldkamer te ontlasten van alle meldingen van stormschade. Vanuit de extra centrale werden de brandweerploegen aangestuurd.

De storm zorgde met name voor omgewaaide bomen en afgebroken takken. Maar ook daken hadden het moeilijk door de zeer harde windstoten. Voor zover bekend zijn er in noordelijk Flevoland geen gewonden gevallen door de storm.

Dak van flat geblazen

De brandweer rukte rond 15.30 uur uit naar de Staalstraat in Emmeloord. Daar kwam een groot gedeelte van het dak van een flat naar beneden. 

Alle brandweerploegen in de polder en op Urk hebben zondag wel een melding gehad. Langs onder andere de Onderduikersweg, Kuinderweg, Ruttenseweg, Espelerlaan, Muntweg en het Ankerpad waaiden bomen om. Ook een aantal bomen langs de A6 bij Bant begaf het door de harde windvlagen. De brandweer heeft alle wegversperringen snel weten op te ruimen.

Naast de schade aan moedernatuur, bleken ook een hoop dakpannen niet bestand tegen de storm. De brandweer kwam onder andere aan de Lange Nering in Emmeloord in actie om de boel weer op z’n plek te leggen.

Rond middernacht was de rust wedergekeerd voor de brandweerlieden in de Noordoostpolder en op Urk. Zij hebben ongeveer tussen de 20 en 30 meldingen afgehandeld.