Top 3 gezondheidstrends 2020

Waar we aan het eind van een jaar massaal terugblikken op wat is geweest, voorspellen we aan het begin van een nieuw jaar net zo massaal de trends die in aantocht zijn. Op het gebied van gezondheid zijn er weer een aantal nieuwe ontwikkelingen op gebied van gezonde voeding, beweging en leefstijl in opkomst.

Plantaardig eten

We starten gelijk met één van de grootste trends op gebied van voeding: plantaardig eten.

Flexi-vegan, vegan, vegetarisch, het zijn zomaar een paar termen die steeds meer onderdeel worden van het algemene dieet.

Minder alcohol

Waar Dry January hét startsein heeft gegeven voor de eerste alcoholvrije maand van het jaar, plakken we als het gaat om alcohol er nog liever een paar maanden extra achteraan. Er komt steeds meer bewustwording van de gezondheidsgevaren van alcohol nu er door wetenschappers steeds meer verbanden worden gelegd tussen consumeren van alcohol en bijvoorbeeld de kans op borstkanker.

Spiritualiteit en geestelijke gezondheid

Duurzaam leven, groen(er)e stroom, elektrisch rijden, minder vlees eten, meer aandacht voor de natuur, het zijn allemaal ontwikkelingen die passen in een bewustere levensstijl. Daarnaast verdiepen steeds meer mensen zich in spiritualiteit en investeren zij meer in geestelijke gezondheid door middel van yoga beoefening, coaching en meditatie.