Nieuw bij Vita Nova Praktijk voor Fysiotherapie: Redcord

Vanaf september 2019 is Vita Nova gevestigd op een nieuwe locatie aan de Toutenburgh 6 in Emmeloord. Eén van de behandelmethoden die binnen de praktijk ingezet wordt is Redcord Neurac therapie.

Redcord Neurac Therapie

Neurac staat letterlijk voor neuromusculair activeren: het gebruiken van de juiste spieren op het juiste moment met de juiste hoeveelheid kracht. Tijdens Neurac therapie oefent u met behulp van koorden en het eigen lichaamsgewicht. De oefeningen kunnen door gebruik van ondersteuning (elastische koorden) op elk niveau ingesteld worden waardoor er pijnvrij behandeld kan worden. Deze pijnvrije benadering maakt het mogelijk het functionele bewegingspatroon te herstellen.

Trainen met Redcord

Naast Neurac therapie kunt u bij Vita Nova tevens terecht voor de trainingsmethode met Redcord Active. Redcord Active maakt de spieren in het rompgebied (buik, rug, bekken) sterker en stabieler, door te trainen met touwen. Oefeningen met Redcord resulteren in meer kracht, een betere balans, coördinatie en stabiliteit dan conventionele methodes.

In de les is plaats voor 7 deelnemers waardoor persoonlijke aandacht gegarandeerd is.

De lessen worden gegeven door een gecertificeerde Redcord Fysiotherapeut.

 

Voor aanmeldingen of meer informatie: www.vitanovaemmeloord.nl en www.beet-bee.nl of bel: 06 25298391