Een zorg minder met eigen zorgbed

Wanneer je zorg nodig hebt dan heb je dat het allerliefste thuis en zo comfortabel mogelijk. Maar wat als je die zorg nodig hebt en je niet meer in je eigen bed kunt slapen?

Gerrit en Geeske Mazereeuw hebben hun collectie bij Mazereeuw Slaapcomfort uitgebreid met een een zorgbed. Een bed die alles kan en doet waar zowel de verzorger als de verzorgende om vraagt, past in jouw eigen interieur en niet oogt als een ziekenhuisbed. 
‘Veel mensen willen graag zelf een zorgbed waar niet iedereen op heeft gelegen en met eigen ligcomfort. Wij kregen in de winkel wel eens de vraag of wij een zorgbed konden leveren, maar dan moest het wel aan alle zorgeisen voldoen. Dat is een heel boekwerk aan regels. Wij hebben op een beurs een leverancier ontmoet die aan al die eisen kan voldoen én die uit voorraad levert. Bestel je het bed vandaag dan kan het morgen of overmorgen geleverd zijn.’
Mazereeuw demonstreert het bed uitgebreid: ‘Het hoog – laagsysteem zit standaard bij ieder bed, net als het elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneind. Er is een standaard uitvalbeveiliging en een bedpapegaai. Het bed is met allerlei opties leverbaar; een nachttafeltje met eventueel een eetblad zijn op hoogte mee te leveren. Daarnaast zijn er veel verschillende kleuren en uitvoeringen mogelijk.’
Het bed is bijna onverwoestbaar met haar massief stalen frame. ‘Is er wel een keer iets aan de hand dan is de leverancier 24/7 bereikbaar en wordt er binnen no-time een oplossing gezocht. Uiteraard zijn wij zelf ook bereikbaar voor vragen van onze klanten.’  De kwaliteit volgens Mazereeuw is echter ongeëvenaard.
‘Er zijn steeds meer mensen die thuis verzorgd worden, kinderen kiezen er vaker voor om  ouders in huis te nemen of om samen te leven in een kangoeroewoning. Een zorgbed is daarbij soms ook noodzakelijk. Het mooie aan dit bed is dat het van jezelf is en dat je het kan aanpassen aan je eigen interieur. Je kunt er een speciaal zorgmatras inleggen, je eigen matras of een nieuwe aanschaffen hier in de winkel. Dan lig je toch op een comfortabele manier thuis in je eigen bed én voldoe je aan de arbonorm voor thuisverpleegkundigen’. 

Het hele concept heeft een instapprijs van € 1.099,-. ‘Een normaal bed met hoog-laagfunctie is al duurder’. Mazereeuw helpt de mensen graag bij hun keuze voor een zorgbed. In hun winkel staat een showmodel voor belangstellenden. 

Mazereeuw Slaapcomfort 
0527-205369, info@mazereeuw, slaapcomfort.nl