Bosbad: een golf van zwemactiviteiten

Het Bosbad is hét zwembad voor jong en oud in de Noordoostpolder. Jonge kinderen kunnen meedoen met baby- en peuterzwemmen en natuurlijk met onze, door de Nationale Raad voor de Zwemveiligheid gecertificeerde, zwemlessen voor het Zwem ABC. Ook bieden we opfriscursussen zwemvaardigheid voordat de zomervakantie begint.

Voor aanstaande moeders is er zwangerschapszwemmen in het warmwaterbad. In dit bad is het water 33°C, lekker warm en ook ideaal als therapiebad. Mensen met fysieke beperkingen, reuma en dementie maken daarom ook graag gebruik van dit bad.


Verder heeft het Bosbad een ruim aanbod aquasporten in groepslessen, zoals Aquajogging, Aquavaria, Trimzwemmen, Floatfit, Aquapilates, Fifty-fit en de Aqua Fit Challenge. Deze sportieve groepslessen zijn goed voor lichaam en geest. Naast al deze activiteiten maken diverse watersportverenigingen gebruik van het Bosbad. 
 

Inspanning en ontspanning combineren

Zwemmen is goed voor je lichaam en geest. Door te bewegen, blijft je lichaam soepel en worden al je spieren getraind. Bovendien zorgt zwemmen voor ontspanning. Bij het Bosbad hebben we bovendien leuke groepslessen. Daarin kun je andere mensen leren kennen. Spreek voor of na de les gezellig af in de koffiecorner en drink samen een kopje koffie of thee. Zo wordt zwemmen een leuke manier om inspanning en ontspanning met elkaar te combineren!


Het zwemeffect!

Zwemmen is goed voor hart en bloedvaten. Je hart gaat sneller kloppen en je bloeddoorstroming wordt beter. Ook verbrand je calorieën. Met intensief zwemmen kun je tot wel 750 calorieën in een uur verbranden! Bij zwemmen komen al je spieren aan bod en daarmee biedt het je een totale workout.
Bovendien werkt zwemmen stressverlagend. Voorkom daarmee een burn-out en overgewicht. En tot slot maakt zwemmen je lichaam strakker en je krijgt meer conditie. Als dat niet motiverend is!

www.bosbad.nl