Geniet dit voorjaar van je tuin met deze tips

Aangeboden door: Hovenier-Weetjes.nl

Is jouw tuin al helemaal klaar voor het voorjaar? Zo niet, dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het kost wat tijd en moeite, maar daarna weet je zeker dat jouw tuin in optimale conditie is voor het voorjaar. Volg deze tips om jouw tuin voor te bereiden op de aankomende lente.

Verzorg je bomen en planten

Na de winter verdienen je planten wel wat extra aandacht en zorg. Snoei alle laatbloeiers terug en verwijder onkruid in de grond en tussen je tegels. Heb je een gazon? Maai deze dan zo kort mogelijk en prik een aantal gaatjes in de grond om voor voldoende luchttoevoer te zorgen. Heb je geen groene vingers? Dan is het slim wanneer er naar een tuinman gezocht wordt, zodat je jouw tuin laat verzorgen door een specialist.

Creëer je eigen kookhoek

Heb je zin om de barbecue tevoorschijn te halen en geniet jij altijd van een heerlijk gerookt stukje vlees? Dan is het de moeite waard om een echte kookhoek in te richten. Dat is altijd mogelijk, ook wanneer je deze hoek niet vooraf in je tuinontwerp hebt getekend. Deze hoek staat helemaal in het teken van bakken en braden in de tuin. Geef je barbecue een vaste plek en plaats hiernaast een kastje met daarin al je keukengerei. Ook kruiden en specerijen verdienen een vast plekje, zodat je meteen aan de slag kunt.

Zorg voor voldoende warmte

In het voorjaar verwacht je natuurlijk genoeg zonnestralen, maar toch is het soms nog best fris in deze periode. Zorg ervoor dat je er warmpjes bijzit en installeer een windscherm in je tuin. Een kacheltje is hierbij ook een goede optie. Het grote voordeel van een elektrische kachel is dat je dankzij deze warmte ook tijdens de herfst en winter van je eigen tuin geniet.

Decoreer je tuin

Haal alle tuindecoraties weer tevoorschijn, want het is tijd om dit plekje weer helemaal eigen te maken. Hang mooie windklokjes op, zet je waterfontein weer aan, versier de schutting met tuinposters en vergeet je kussens en dekentjes niet. Er zijn ook speciale tuinkleden verkrijgbaar die tegen alle weersomstandigheden bestand zijn. Geef de vogels ook een fijn plekje om een nestje te maken en hang op verschillende plekken een vogelhuisje op.