Met deze tips ben je voorbereid op het nieuwe jaar

Aangeboden door: Hovenier-Weetjes.nl

Elk jaar zijn ze er weer: goede voornemens. Is jouw goede voornemen voor 2020 om je huis en tuin goed te onderhouden en hierbij georganiseerd te werk te gaan? Met deze tips ben je voorbereid op een jaar waarin je dit doe zeker behalen. Zet de volgende klusjes dus alvast in je agenda, en je zult zien dat je huis en tuin onderhouden nog nooit zo eenvoudig was.

Voorjaar

In het voorjaar staat alles in het teken van de tuin. Begin met verwijderen van onkruid en dode takken op te ruimen. Ook je planten en bomen snoeien, het gazon onderhouden en alles schoonmaken met de hogedrukreiniger doe je in deze maanden. Wil je een nieuwe tuin aanleggen? Ga dan om tafel met je hovenier voor het ideale ontwerp van je tuin. Kies voor een tuin die past bij jouw wensen en de laatste trends. Ga bijvoorbeeld voor een strakke en onderhoudsvrije tuin, of creëer een heuse urban jungle waarin je heerlijk ontstresst.

Zomer

In de zomer is het tijd voor onderhoud in en rondom het huis. Maak daarom de dakgoten schoon, loop het metsel- en voegwerk na en begin met wat schilderwerk binnen- en buitenshuis. De zomer is ook het perfecte moment om de vriezer te ontdooien en de koelkast grondig schoon te maken, de gordijnen te wassen, de ramen te lappen en (op een druilerige middag) de boel eens lekker op te ruimen. Breng oude spullen wel meteen naar de kringloopwinkel, zodat je huis ook opgeruimd blijft.

Najaar

In de najaar maak je je alweer op voor kouder weer. Plan daarom een onderhoudsbeurt voor de cv-ketel, check de verwarming, loop alle dakpannen nog eens na en veeg de schoorsteen. Ook is het belangrijk om de tuin winterklaar te maken. Dit doe je door nog wat te snoeien en het tuinmeubilair schoon te maken en op te bergen. Vergeet daarnaast niet om de schutting en de buitenverlichting te controleren en de buitenkraan uit te draaien.

Winter

Gebruik de koude winterdagen om in huis eens goed de handen uit de mouwen te steken. Maak dus de afzuigkap, de afwasmachine, de wasdroger en de wasmachine eens uitgebreid schoon. Controleer daarnaast het hele huis op lekkages (vergeet hierbij de kelder en/of kruipruimte niet) en kijk of alle alarmen nog werken. Tot slot is ook in de winter ventilatie erg belangrijk. Laat de boel regelmatig luchten en maak de ventilatieroosters nog eens schoon.