Floriade en FlevoFood promoten Flevolands voedsel

Dronten / Almere - Floriade Expo 2022 en de Vereniging FlevoFood gaan zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van de Flevolandse voedselproducten tijdens en in aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere.

Floriade Expo 2022 en FlevoFood hebben hiervoor maandag een intentieverklaring getekend bij fruitbedrijf Vereecken in Dronten. Zowel in aanloop naar de Floriade als tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling is er aandacht voor de consumptie en productie van Flevolandse producten. Er wordt samen opgetrokken voor het ontwikkelen van kennis, het leggen van samenwerkingsverbanden en het bieden van een platform voor de Flevolandse voedselproducten.

Task Force Keten

In de intentieverklaring is ook de vertegenwoordiging van Floriade in de Task Force Korte Ketens vastgelegd. De Task Force levert een belangrijke bijdrage aan de grote veranderingen die ons voedselsysteem in de komende 10 jaar gaat doormaken. Deze oplossingen gaan niet alleen over voeding, maar ook over hoe wij ons tot elkaar verhouden, hoe wij ons landschap inrichten en hoe wij antwoorden vinden op klimaatverandering.

'Flevoland is bij uitstek een landbouwprovincie gericht op voeding. De Floriade wil samen met FlevoFood een positieve impact realiseren op de voedseleconomie. Het bijeenbrengen van kennis en ontwikkeling over voedselverspilling vormt een integraal onderdeel van de missie Floriade Expo 2022. Aandacht voor de Flevolandse voedselproducten is voor ons onmiskenbaar', aldus Peter Verdaasdonk, algemeen directeur Floriade Expo 2022.

FlevoFood wil katalysator en aanspreekpunt zijn om het Flevolandse voedselproduct te stimuleren zodat zowel producent, afzetkanaal, consument en milieu daarvan optimaal profiteren. De netwerkvereniging van bedrijven, die letterlijk en figuurlijk geworteld zijn in de polder, wordt gevormd door leden die actief zijn in de landbouw, verwerking, logistiek, handel, horeca, catering en retail. De bedrijven binnen de Vereniging Flevofood werken onderling nauw samen en zoeken samenwerkingsverbanden met een groot aantal partners zoals overheden, financiële en kennisinstellingen.

Floriade Expo 2022

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade vindt van april tot en met oktober 2022 plaats in Almere. Met het thema ‘Growing Green Cities’ richt de expo zich gedurende 6 maanden op de producten van de Nederlandse tuinbouw in al zijn facetten. Op het Floriadepark, dat circa 60 hectare beslaat, staan de subthema’s Voedsel, Groen, Energie en Gezondheid centraal. Het Floriadeterrein ligt aan het Weerwater, nabij het centrum van Almere.