Paul Dikker exposeert in Museum Schokland

Schokland - Kunstschilder Paul Dikker exposeert vanaf 24 februari in Museum Schokland. Werk van hem is onder andere in bezit van het Teylers Museum en het Oslo Museum. De expositie op Schokland bevat recent werk maar ook een aantal schilderijen uit zijn Noorse periode.

De heldere, avontuurlijke schilderijen van Dikker zijn niet makkelijk onder te brengen in een stroming. Zijn recente, non-figuratieve schilderijen zijn te beschouwen als innerlijke landschappen waarvan de betekenis binnen in de schilderijen zelf besloten ligt. Net zoals muziek een eigen taal is zonder woorden, spreken ook de schilderijen van Dikker hun eigen taal.

In 2006 werd Dikkers schilderij 'Ergens anders' gekozen als het op twee na mooiste Nederlandse kunstwerk van de afgelopen 50 jaar. De verkiezing werd georganiseerd door de Federatie Kunstuitleen (FKU).

Het Oslo Museum organiseerde in 2007 een solotentoonstelling van zijn schilderijen. In 2013 stelde Dikker met een collega de groepsexpositie Holland i Hardanger samen voor het Hardanger Folkemuseum in Utne, Noorwegen. 

Dikker viert dit jaar zijn 35-jarig jubileum als professioneel beeldend kunstenaar. Zijn expositie in Museum Schokland is tot 1 juni te zien.

www.museumschokland.nl