Motorcrosser Roan Tolsma traint in aanloop naar ONK en EK

Espel - Voor de 13-jarige Roan Tolsma is het motorcross-seizoen in november begonnen. In de winter wordt een competitie gereden op het circuit van Arnhem.

Het crosstalent uit Espel, genomineerd als sporttalent van het jaar, heeft in het afgelopen seizoen een paar weken stilgelegen wegens een enkelbreuk.

Op de weg terug

Dankzij goede begeleiding op onder meer Papendal is Roan weer op de weg terug. Hij rijdt dit jaar het Europees Kampioenschap en het Open Nederlands Kampioenschap. Het ONK vindt op 14 maart plaats in Boekel, de EK-wedstrijden worden verreden in Emmen, Lommel (België), in Denemarken, Slowakijke en Tsjechië.

Omdat de banen nu vaak te nat zijn, houden de crossers nu vooral hun conditie op peil. Roan Tolsma stapt in deze weken op de mountainbike, of gaat de sportschool in onder leiding van een personal trainer. Ook was hij onlangs in Italië, om toch de nodige crossmeters te kunnen maken.

Ondanks de natte weersomstandigheden kan Roan Tolsma af en toe wel rijden in de wintercompetitie in arnhem. Na een reeks van zes wedstrijden op de Husqvarna 85cc (met grote wielen) stond Roan, die rijdt voor het Hofstede MC Team uit Staphorst, op de tweede plek. 

LEES MEER: De genomineerden voor de sportverkiezingen

Waarom Roan is genomineerd voor Sportverkiezingen Noordoostpolder: "Motorcrosser uit Espel. Rijdt voor het Hofstede MX Team. Doorzettingsvermogen is zijn sterkste punt. Kan met zijn techniek goed uit de voeten op zandbanen. Kwam door tegenslag (enkelbreuk) tot de 15e plek in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Gaat dit jaar meedoen aan het NK 85cc grote wielen en het EK, met onder andere wedstrijden in Tsjechië en Denemarken."