NK Cross vindt weer plaats bij Netl

Kraggenburg - Twee dagen afzien op een zeer uitdagend parcours bij Netl de Wildste Tuin, met deelnemers uit heel het land. Dat is het Netl NK Cross van de Atletiekunie, georganiseerd door AVNOP.

Op 29 februari en 1 maart 2020 is het zover en komt de vaderlandse top naar Kraggenburg om de strijd aan te binden om het Nederlands Kampioenschap Cross. Wie denkt een vlak parcours te krijgen in de polder komt bedrogen uit. De atleten krijgen te maken met zand, strand, heuvels en veel geaccidenteerde (relatief) smalle graspaden.

Ook gaan de paden soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een onvergetelijke verrassing en ervaring.

Circuit

Het evenement is tevens de afsluiter van het landelijk Crosscircuit. Na de Warandeloop (Tilburg), Boscross (Amsterdam), Sylvestercross (Soest), Abdijcross (Kerkrade) en Mastboscross (Breda) wordt het klassement in Kraggenburg beslist. 

Na een zeer geslaagde editie in 2019 draait de organisatie voor de Netl NK Cross 2020 weer op volle toeren. Met veel plezier kijken wij terug op de eerste editie waar onder ideale omstandigheden is gestreden om de diverse nationale titels. Het enthousiasme waarmee we als organisatie zijn begonnen is hierdoor alleen maar groter geworden.

Ook recreatief

Op zaterdag 29 februari start het NK-weekend met de Mannen en Vrouwen masters. Tijdens het NK Cross op zondag staan er titels op het spel voor mannen en vrouwen senioren. Zij kunnen strijden op de lange of de korte cross. Daarnaast wordt er om de NK-titels gestreden door Jongens en Meisjes junioren A en B en is er voor de junioren C en D de afsluitende cross van het nationale cross-circuit.

Om het uitdagende NK-parcours ook toegankelijk te maken voor wedstrijd- en recreatieve lopers wordt tijdens het NK-weekend naast de Netl NK Cross 2020 ook een recreatieve loop op de zaterdag en een jeugdkampioenschap op zondag (jongens en meisjes van 8 tot en met 11 jaar) georganiseerd.

De recreatieve loop is voor zowel mannen als vrouwen en het is mogelijk om naar keuze 2 tot 5 ronden van 1,5 kilometer te lopen.