Zorgorganisatie PGVZ verhuist naar Noordzijde

Emmeloord - Zorgorganisatie PGVZ gaat verhuizen. Vanaf maart zit de organisatie in een nieuw pand aan de Noordzijde 18 in Emmeloord.

Dit wordt gevierd met een officiële opening, op maandag 16 maart om 15.30 uur. Gosse Noppert (bestuurder PGVZ) en Marian Uitdewilligen (wethouder) openen het pand officieel.

De opening vindt plaats tijdens de ‘ontdekdezorg week’ (voorheen week van zorg en welzijn). Deze is dit jaar gericht op werken in de zorg en welzijn. Daarom kun je tijdens de opening speeddaten met een wijkverpleegkundige.

Op de nieuwe locatie kunnen mensen makkelijker even binnen wandelen voor informatie of hulp. Persoonlijke aandacht staat bij de zorgorganisatie hoog in het vaandel. ‘Zorgvragers krijgen bij ons weer de aandacht die zij verdienen. Te makkelijk is zorg de laatste jaren het kind van de rekening geworden en moet alles snel-snel en zo kosteneffectief mogelijk. Dat gaat ten koste van de zorg en aandacht die mensen zo hard nodig hebben’, vertelt Noppert.

De deur staat ook open voor mensen die graag voor PGVZ willen werken en zo hun steentje willen bijdragen aan ‘zorg met aandacht’. Noppert: ‘Vanwege de groei van onze dienstverlening, zijn we continu op zoek naar meer zorgverleners.’

PGVZ biedt zorg en begeleiding aan jong en oud. Dit kan zijn op het gebied van hulp in de huishouding, thuiszorg of specialistische ambulante begeleiding. Maar PGVZ is ook actief op het gebied van werk en dagbesteding. Daarnaast biedt PGVZ zorg en begeleiding binnen wooninitiatieven.