Johan Oenema is Flevozwammer: "Wat een eer!"

Kraggenburg - In Kraggenburg werd Johan Oenema zaterdagavond uitgeroepen tot Flevozwammer 2020. Oenema won Gezwam rond de Dam en legde daarmee beslag op het Flevolands Kampioenschap Buutreednen. Oenema volgt Nick Schuttenbeld uit Rutten op.

Het was zaterdag alweer tijd voor de 28e editie Gezwam rond de Dam, dat traditiegetrouw wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Zotte Leeuwkes.

Debutantenbal

Deze jaargang bleek het gezwam een waar debutantenbal. Wout van Keulen uit Kraggenburg, Sjoerd van Vilsteren uit Luttelgeest, Peter Paul Frijlink uit Creil, Sjaak Bakker uit Emmeloord, Jeldert Oenema uit Biddinghuizen en Johan Oenema uit Tzummarum debuteerden allemaal dit jaar. De enige met wat ervaring was dus Schuttebeld.

Eer

Via Facebook liet Oenema zijn vreugde blijken: 'Dit is niet te geloven! Voor het eerst meegedaan met Gezwam rond de Dam 2020, en gewonnen! Flevozwammer van het jaar is dit jaar een Fries. Felicitaties aan de andere Zwammers, en in het bijzonder mijn broertje Jeldert. Dit was genieten, en is nog heel lang genieten. Wat een eer!'

Sjoerd van Vilsteren greep dit jaar de publieksprijs.