Onrustige nacht op Urk, vernielingen aan gemeentehuis

Urk - Bij het Urker gemeentehuis zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse vernielingen gepleegd. Ingeslagen ruiten, kapotte bierflesjes, vuurwerkresten en bandensporen waren zondag bij daglicht te zien is.

De politie spreekt van een onrustige nacht op Urk. Lokale agenten riepen de hulp in van de Landelijke Eenheid om de orde te kunnen handhaven. Die kwam met meerdere voertuigen naar het vissersdorp toe.

Een grote groep mensen had zich rond 23.00 uur verzameld bij het gemeentehuis en zorgde daar voor overlast. Vermoedelijk zijn de ruiten van het gemeentehuis gesneuveld doordat er bierflesjes tegen werden gegooid. Ook werd er vuurwerk afgestoken, dat ook tegen de ramen is geworpen. In het gras bij de ingang zijn bandensporen getrokken. De schade die is aangericht loopt volgens de gemeente in de duizenden euro's.

Het is nog onbekend of er aanhoudingen door de politie zijn verricht. Volgens bronnen op Urk zou de menigte zich bij het gemeentehuis hebben verzameld omdat men het niet eens is met een onlangs gesloten illegale horecagelegenheid in het dorp. Een woordvoerder van de politie kon daar nog geen informatie over geven.