PvdA wil openheid van interim-burgemeester Jan Westmaas

Emmeloord - PvdA-NOP vindt dat het tijd wordt dat interim-burgemeester Jan Westmaas inzicht geeft in zijn bevindingen tot nu toe bij het in kaart brengen van de verhoudingen tussen gemeenteraad, college en ambtenaren.

De fractie heeft Westmaas daar via schriftelijke vragen om verzocht. Het in kaart brengen van de verhoudingen tussen gemeenteraad, college en ambtenaren was de opdracht die Westmaas in oktober 2019 bij zijn aanstelling als interim meekreeg van de Commissaris van de Koning, Leen Verbeek.

'Wij vragen niet meer en niet minder dan wat de inzet van de burgemeester tot nu toe heeft opgeleverd en wat dit betekent voor het vervolg. Inmiddels zijn er vijf maanden verstreken en wordt het volgens de PvdA-NOP tijd voor een tussenrapportage. Tijd voor openbaarheid en transparantie', aldus fractievoorzitter Rien van der Velde.

'Met name dit laatste is nodig voor de verbinding van de lokale democratie met de inwoners en voor de geloofwaardigheid van de democratie', stelt Van der Velde. Ook is de fractie nieuwsgierig naar wanneer het interim-traject van de burgemeester eindigt. En of het reëel is om nog voor de volgende lokale verkiezingen in 2022 een benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester op te starten.