PvdA-NOP ziet meer mogelijkheden in nieuwe VO-campus

Emmeloord - De ontwikkeling van een nieuwe VO-campus komt op 24 februari aan de orde in de raad van Noordoostpolder. De fractie PvdA-NOP vindt dat de nieuwe VO-campus met de voorgestelde leeromgeving nog meer mogelijkheden biedt om gelijke kansen voor ieder kind te stimuleren.

‘Technologie, kunst, cultuur en sport komen in de nieuwe leeromgeving samen en bieden zo mogelijkheden voor doorstroom en extra mogelijkheden voor het kind’, stelt de fractie. De onderwijsvisie en de wijze waarop het gebouw is ingericht bieden volgens de PvdA-NOP tal van mogelijkheden om kinderen die in Noordoostpolder naar het VO gaan een prachtige basis te geven. Zo wordt volgens de PvdA onderwijs meer dan alleen leren. ‘Via de nieuwe campus wordt leren ook een beleving en worden leerlingen geïnspireerd tot samenwerken en kennen van elkaar’.

Ook ziet de PvdA dat door de samenwerking tussen het Emelwerda College en het Zuyderzee Lyceum er een extra mogelijkheid is om gelijke kansen voor ieder kind mogelijk te maken.